Notifications
Clear all

Karta pamięci do Nintendo Switch OLED

11 Posty
4 Users
0 Reactions
239 Widok
(@lukasz-lz-zielinskigmail-com)
Active Member
Pierwszy post

Cześć

Potrzebuję informacji jaką kartę pamięci powinienem kupić do Switcha OLED. Dodam że próbowałem już z SANDISK 512GB (kupiony id chińczyka z allegro) oraz SAMSUNG EVO 512GB od polskiego dostawcy z allegro. Obie karty są rozpoznawane ale konsola po instalacji pierwszych tytułów emituje wiele błędów takich jak 2002-4802; 2005-0003; 2002-4153; 

Nie da się nic więcej pobrać i wszystko co jest zapisane na karcie, nie działa. 🙁 Proszę o propozycje. 

Opublikowany : 28 października, 2024 7:45 am
(@rolnik)
Admin

Hej,
zakładam, że są to pierwsze karty, które próbowałeś na konsoli?
Z tego co na internetach piszą, to najlepiej używać takich kart:

W przypadku kart 32 GB i mniejszych należy wybrać kartę MicroSD HC. W przypadku 64 GB i większych należy mieć kartę MicroSD XC.

Jednak zanim się zdecydujesz na kupno nowej karty. Przeformatuj dobrze te, które masz obecnie. Sprawdź też, czy masz najnowsze aktualizacje na konsoli:
System Settings -> System -> System Update
Aktualna wersja to 19.

Opublikowany : 28 października, 2024 8:07 am
Active Member
Pierwszy post

To wszystko już zrobiłem. Oddałem nawet konsolę do serwisu. Który stwierdził że port na karty jest sprawny :).  

Wczoraj testowałem konsolę na starej karcie 32GB i działa !  🙂 Chciałbym kupić jakąś większą ale się obawiam że znowu zainwestuję 260pln w coś co nie będzie działać. 🙁 

Te które na chwilę obecną przychodzą mi do głowy to :

https://www.euro.com.pl/karty-pamieci/sandisk-karta-sandisk-nswitch-sdxc512gb-100-90mb.bhtml?m_i=gOxLWXA0bq0MUX_BnuF5%2B3b4o2%2Bzdv761J3M4zazEIWBu3ZkZV2ZHvGi8TkVffB3UPVtHiCW1E4iNTk1qO2gOBXs%2BDkeRdLQx6ggg0&from=newsletter&suid=15762128&utm_source=biuletyn&utm_medium=email&utm_campaign=2024-10-28_ETN_T_KARTA_PAMIECI_WMDS_KME_TAK_A_E&utm_content=AKAT&utm_term=

Wcześniej kupiłem "identyczną" która przyszła do mnie z Chin za 89pln  🙂 no i nie działała. Teraz już wnioskuję że to była wersja piracka. Choć pod windows działa bez problemów. Szkoda że sam serwis nintendo nie potrafi stwierdzić jednoznacznie że karta którą dostali z konsolą jest wadliwa. Ocenili tylko działanie portu. 

Macie jakieś doświadczenie z tymi kartami?

Opublikowany : 28 października, 2024 5:35 pm
(@papier87)
Admin

Nie kupuj w Chinach ani kart pamięci, ani dysków. Często są to niestety podróbki. Jeśli nabędziesz jakąś normalną w elektromarkecie, to powinna bez problemu działać. Ja sam mam włożoną 400GB SanDisk Ultra MicroSD XC.

🤡

Opublikowany : 28 października, 2024 6:07 pm
Active Member
Pierwszy post

To że chin nie kupować to wiem. Była nie droga i zaryzykowałem. System ochrony kupujących na portalu aukcyjnym zadziałał skutecznie i finalnie nie poniosłem straty. Dla informacji dodam że są to perfekcyjne podróbki opakowanie niczym się nie różni od oryginału. 

Przymierzam się do Karta pamięci SanDisk Nintendo Switch MicroSDXC 512 GB Class 10 UHS-I/U3 A1 V30 ze sklepu RTVEUROAGD, tam są aktualnie po 259pln. Czy próbował ktoś tej karty?

Opublikowany : 29 października, 2024 7:55 am
(@rolnik)
Admin

Powinno być ok. Na Amazonie możesz wyrwać ciut taniej za 229 zł.

Opublikowany : 29 października, 2024 8:59 am
Active Member
Pierwszy post

ok, dziki za info.

Pytałeś wcześniej "czy to moje pierwsze karty które próbowałem do konsoili?" Tak to moje pierwsze.  Czy to ma jakiś wpływ na sprawę? Czy świadczy tylko o tym że dopiero zbieram doświadczenie?  🙂

Opublikowany : 30 października, 2024 12:21 am
(@rolnik)
Admin

Raczej żeby wykluczyć zepsute gniazdo na karty. Im więcej informacji, tym łatwiej zlokalizować potencjalny problem. Daj znać czy nowa karta zadziałała. 🙂

Opublikowany : 30 października, 2024 9:23 am
 Aki
(@akiross)
Moderator

hmm... z innych "głupich" pomysłów, które mi kiedyś gdzieś mignęły to była informacja, by każdą karę jaką planujemy wykorzystać w Switchu formatować w konsoli

i ew. sprawdzić karty w "drugą" stronę... czyli włożyć je do innego urządzenia (np. do telefonu) i spróbować nazbierać na nich sporą ilość danych, bo może kosmos się na ciebie obraził i trafiły ci się fizycznie wadliwe karty...

sam osobiście korzystam z SanDisków microSD XC w klasie szybkości: UHS-I/U3 i nie miałem z nimi nigdy żadnych problemów (kupowane w MediaMarkecie czy jakimś innym podobnym sklepie), ale ja też mam kartę 256GB, bo gry zbieram głównie w formie fizycznej...

Opublikowany : 31 października, 2024 8:51 pm
Active Member
Pierwszy post

Cześć

Kosmos się nie uwziął. To były wadliwe karty. Zakupiłem SunDiska 512Gb na Amazonie i działa od razu. 

Opublikowany : 27 listopada, 2024 1:15 pm
Active Member
Pierwszy post

https://www.youtube.com/watch?v=4d512px5CCQ

Opublikowany : 27 listopada, 2024 1:57 pm
Podziel się: